2023-06-06 713 浏览
好味指数😋😋😋回头指数 ⭐️⭐️开心指数🤗🤗🤗去深水埗附近整嘢,揾吓有咩好食,见到呢间餐厅装修有特色,网上见到 comment 唔错,就去试吓!因为下午茶尾段时间到达,其实我系要食 dinner,本身睇紧下午茶餐有咩好食,睇落似乎唔会太够,叫返单点 menu。🍴芝士猪颈肉捞一丁($50)嚟到嘅时候,见到都几大碟几开心,因为见到铺满咗芝士,睇落好正咁!第一啖食落去,每条一丁面都可以被芝士包围,非常邪恶!牛油厚多士好脆,猪颈肉都几爽口!不过... 食多几啖就开始发现芝士汁个咸味涌现,越食越咸,食到尾段,近乎咸到再放唔到入口!🍴怀旧雪糕红豆冰(+$16)一丁面可以加钱饮呢个红豆冰,之前见到卖相好特别又得意,上面插住一张有餐厅名嘅威化饼啤牌,点知嚟到嘅时候只有一条圆柱形嘅饼,实在有啲失望!上面系忌廉,有三粒雪糕雪米糍,分别系士多啤梨、朱古力同绿茶味,红豆都算粒粒分明,味道唔算突出,只系正常!整体上装修系有趣,可惜食物质素一般,回头率唔会好高!
好味指数😋😋😋
回头指数 ⭐️⭐️
开心指数🤗🤗🤗

🍴芝士猪颈肉捞一丁($50)

芝士猪颈肉捞一丁

🍴怀旧雪糕红豆冰(+$16)

怀旧雪糕红豆冰

整体上装修系有趣,可惜食物质素一般,回头率唔会好高!