2022-04-07 28 浏览
今次嚟到一间餐厅系全日本风🎏设计,柔和嘅灯光💡,墙身嘅招财猫装饰,日本风嘅桌纸🎎,真系欣赏设计师嘅心思。终于等到我期待咗好耐嘅苹果🍎金宝班戟Apple Crumble Pancake。就系为咗可爱小猫先叫呢一个班cake,佢系一只粉红色嘅猫咪🐈‍⬛,做紧一个伸懒腰嘅动作,屁股顶起一只碟,上边就系我哋嘅苹果🍎金宝班cake啦。一入口佢嘅玉桂味好香,班戟上边好似有几个迷你嘅菠萝🍍包咁,好得意,食落好松脆,入面系有啲苹果蓉同埋黑加伦子🍇嘅馅,口感一流。上边仲配搭左一个云呢拿嘅雪糕,真系又可以打卡📸又好味嘅甜品。今次试咗呢个咁特别嘅甜品,下次要带埋朋友👫一齐嚟试下其他先。