2023-01-05 300 浏览
𝟙𝟘.𝟙𝟘.𝟚𝟘𝟚𝟚📌Life Toast (海之恋) (荃湾)荃湾大河道100号海之恋商场1楼1005号舖🔎#hkfoodieat_荃湾 #hkfoodieat_荃湾西 💸人均消费: $100内🌿评分: 4.9/5 🈚️加一服务费餐厅分类🔖 #hkfoodieat_cafe☕️由好耐之前已经喺希云街食过呢间纸盒吐司🍞后尾见到原来佢喺荃湾有间咁啱打卡嘅分店👻呢日顺路就带男朋友嚟支持吓呢间良心小店💛嚟到𠮶阵𠮶两个打卡位都有人坐紧🎃但系落完单之后得到幸运之神眷顾🧚🏻‍♂️其中一台客人食完离开咗所以我哋就搬咗过去坐🙌🏻呢个打卡位软体其实系一个吐司嘅形状😲入面除咗有两只好可爱嘅蛋蛋咕𠱸陪住你食饭之外🍳窗出面就系令人好心旷神怡嘅海景🌊感觉非常写意✨𐂂香草肠脆薯饼芝士滑蛋 ($58)呢度嘅吐司奶香味好重同埋好松软🌻肠仔配薯饼真系永远唔会过时嘅配搭🥔肠仔嘅香草味唔算特别浓不过个人觉得咁样反而系好事😂感觉如果香草味太重嘅话就会冇咁好食🪴因为会盖过咗茄汁同埋蛋黄酱嘅味道🍅滑蛋亦都系超级嫩滑🍳芝士味唔会太抢令到成个多士嘅配搭好和谐🧀𐂂烧牛肩胛厚洋葱温泉蛋 ($63)男友表示佢系食呢种材料比较丰富嘅多士🤪佢全部材

𝟙𝟘.𝟙𝟘.𝟚𝟘𝟚𝟚
📌Life Toast (海之恋) (荃湾)
荃湾大河道100号海之恋商场1楼1005号舖

💸人均消费: $100内
🌿评分: 4.9/5
🈚️加一服务费

餐厅分类🔖 #hkfoodieat_cafe☕️

烧牛肩胛厚洋葱温泉蛋
香草肠脆薯饼芝士滑蛋

𐂂香草肠脆薯饼芝士滑蛋 ($58)
秘制黑松露酱配薯条

𐂂烧牛肩胛厚洋葱温泉蛋 ($63)
男友表示佢系食呢种材料比较丰富嘅多士🤪佢全部材料都系非常新鲜🥳无论温泉蛋定系牛肩钾肉都食得出系即叫即整😋生菜颜色都系十分翠绿同时洋葱都非常新鲜🥬牛肩钾亦唔会煮得太老🐮牛肩胛表面嘅照烧汁加上温泉蛋嘅蛋汁令到成个吐司唔会太dry😙

𐂂秘制黑松露酱配薯条 ($18+$10)
我哋加咗$18将佢转成套餐😚套餐包括薯条或者粟米同埋饮品🥤因为我哋想试吓佢个黑松露酱所以额外再加多咗$10😈薯条都算香脆同埋够热辣辣不过个酱嘅黑松露味略微唔够重🥹

𐂂牛油粟米
牛油味都几重不过有啲似某快餐嘅牛油粟米🌽钟意食牛油粟米嘅可以一试🧈

㊙️如果你钟意佢个蛋蛋咕𠱸可以用正价$158带佢走或者单笔消费满$300加$78带佢走😻(利申: 带走咗)

📎life toast仲有甜品专门店㗎🍧 有兴趣都可以去试吓佢哋啲甜品呀 @lifedesserthk

📍其他分店位置
🔎#hkfoodieat_铜锣湾