2019-08-18 308 浏览
话说,女友要庆祝农历生日,而上一次系Yoho食过一次饭同睇过一场戏,而今次都揾吓Yoho有咩好食~系Openrice睇吓,开头谂住食Outback,揾揾吓,就见到有B.Duck Cafe,睇吓人家啲食评同相,睇落去又唔错窝,咁就试吓啦~搞笑:~离一离题先~系Openrice订座,原本订晚上6:30,㩒错16:30,好彩职员帮我搞番掂,咁就可以储番飞行里数啦~餐厅位置偏僻咗少少,可能系商场大兼又分咗区啩~餐厅门面好靓,女友一见到B.Duck好开心,餐厅系开放式,所以好似无咩冷气咁,可能系早嘅关系,我哋系第一枱,所以可以无遮挡咁影吓相~餐厅虽然细细,但环境装饰都好靓~我哋叫咗~叉烧乌冬套餐,+$20配件果仁朱古力旦糕,有碗餐忌廉汤,+$21升级特饮~(女友饮)~樱花白朱古力牛奶乌冬似系手打乌冬,够烟韧弹牙,猪骨汤底够浓味,只旦旦仲要系只鸭,正至尊牛肉汉堡薯条,一上菜,不禁~“哗”咗一声,个汉堡超大个包,仲烙印有B.Duck个样,有超厚牛肉,有超大片洋葱,有超大片厚蕃茄同菠萝,仲有只旦同2片烟肉+生菜,配埋脆粗薯条,简直无得输~我就饮~B.Duck菠萝奇冰乐,沙冰好够菠萝味,里面仲有几旧新鲜

搞笑:

餐厅位置偏僻咗少少,可能系商场大兼又分咗区啩~

餐厅虽然细细,但环境装饰都好靓~

我哋叫咗~

我就饮~B.Duck菠萝奇冰乐,沙冰好够菠萝味,里面仲有几旧新鲜菠萝片,另外仲有一个B.Duck样嘅蒟蒻,影相超一流~

虽然已经好饱饱,始终生日都要食番件旦糕嘅~外型虽则无咩特别,但胜在整件旦糕有外脆皮兼唔算太甜,亦好好味窝~

开头准备叫嘢食时,女友一早睇中杯~朱古力珍宝芭菲,到而家我真系相信,女子食甜品系有另一个胃了……好,就叫埋佢啦…~

话明~珍宝芭菲,真系非浪得虚名,大杯到呢~有超厚B.Duck样朱古力,有一角窝夫,有缤纷乐,有朱古力棒棒,有绵花糖,有香蕉,有宏哩嗱雪糕,有粟米片,有麦片,有朱古力酱,超邪恶喔~
,问职员姐姐有无蜡烛,竟然又有窝,咁杯珍宝芭菲就变咗成~“生日旦糕”被影相啦~

今餐整体嚟讲系好好食喔~主题餐厅,但又唔算好贵,再夜少少,就见好多家长带小朋友嚟食~不错的生日餐喔~

至尊牛肉汉堡
2019-08-15