2023-09-22
装修豪华同宽敞到可以到处参观就好特别,大厅既有新潮电单车,又有电影主题布置,华丽嘅吊灯,仲有类似Team Lab嘅房间,灯饰不断变色。 餐厅豪华嘅装修、古典优雅嘅摆盘、吸睛创新嘅饮料,带嚟视觉同味觉嘅享受。🌹粉红牛乳玫瑰锅浓滑嘅汤底用咗北海道全脂牛乳同蔬菜高汤,再配上红肉木瓜同两朵特大白色玫瑰,养生同打卡兼备。🌸粉红墨鱼滑墨鱼滑带淡淡火龙果味道, 墨鱼咬口感突出,唔难入口。 🥩太极两仪红酒浸安格斯牛配黑松露牛乳浸梅花猪肉片,牛肉经过轻轻灼,喺口腔徘徊住带淡香嘅红酒,加上嫩滑口感,好满足。 猪肉片沾满黑松露,非常香浓。 🥟七彩饺子|🍡七色丸装饰同样喺古典风嘅展示架上,每款颜色嘅饺子/丸入面馅料都唔同。 🫛一帆风顺(秋葵蟹籽墨鱼滑)考刀功嘅菜式,橙色同绿色嘅墨鱼滑刚刚好酿喺秋葵上,口感二合为一。 🥬花花绿绿 花篮蔬菜好似插花艺术咁优雅嘅,粟米芯、南瓜、生菜等大众化嘅蔬菜都又齐全又新鲜。特色饮品🌺花月豪庭 苹果味道极浓但配合幼滑嘅北海道牛奶,个人觉得唔太夹,蓝莓味比较少。表层铺满哈蜜瓜同奇异果,有啲似饭后饮嘅甜品。 🍍香芳幻呢杯比花月豪庭味道更易入口,酸奶同菠萝汁嘅混合,酸甜开胃。🌷粉红蔷薇
🌹粉红牛乳玫瑰锅
🌸粉红墨鱼滑
墨鱼滑带淡淡火龙果味道, 墨鱼咬口感突出,唔难入口。
🥩太极两仪
红酒浸安格斯牛配黑松露牛乳浸梅花猪肉片,
🥟七彩饺子|🍡七色丸
🫛一帆风顺(秋葵蟹籽墨鱼滑)
🥬花花绿绿
特色饮品
🌺花月豪庭
🍍香芳幻
呢杯比花月豪庭味道更易入口,酸奶同菠萝汁嘅混合,酸甜开胃。
🌷粉红蔷薇
卖相系精致嘅玫瑰,原来系砵仔糕,咬口软糯,里面夹著红豆,唔会过甜。