2021-04-27
因为学校活动,所以我有一个星期都食佢哋呢度嘅早餐及午餐,以及一次晚餐📍早晨早餐就有分中式及西式中式有粥、马拉糕、烧卖及面选择粥就不过不失,都足料嘅,有唔少配料可以选择,例如花生及葱烧卖唔系成日都有,味道都可以嘅面系唔错的,可以自己选择面类及配料,以及调味料,拣完之后会即刻煮俾你的👍🏻西式的选择比较多沙律会有一区的选择有师傅即场煮奄列,可以自己选择配料薯饼及肠仔都不错👍🏻但系佢嘅烟肉好干😕类似豉油王炒面既面都不错的有个面包上面有蛋的那个食物是不错的蛋糕及牛角酥不过不失可以一试饮品有咖啡、茶、牛奶、苹果汁、橙汁以及金橘柠檬汁果汁类的,试一下就可以,味道不太好乳酪选择有原味同埋蓝莓味水果经常只有西瓜同埋火龙果,香蕉同菠萝都只系出现过一两次⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️📍午餐中午有中式、西式及日式选择,以中式为多中式的食物质素比较唔稳定,一时大多𩠌菜都好食,一时就麻麻哋沙律选择同早上一样日式选择是寿司,但都是普通的选择,例如蟹子军舰、八爪鱼军舰,正常可以一试汤有中式及西式选择,中式比较出色,饮完一碗之后,都会再装多次面类同早上𠮶个差不多,但系会多咗菜、鸡丝以及猪红选择,但系猪红唔系成日都会有,同埋调味料多左
📍早晨
早餐就有分中式及西式
中式有粥、马拉糕、烧卖及面选择
粥就不过不失,都足料嘅,有唔少配料可以选择,例如花生及葱
烧卖唔系成日都有,味道都可以嘅
西式的选择比较多
沙律会有一区的选择
有师傅即场煮奄列,可以自己选择配料
薯饼及肠仔都不错👍🏻
但系佢嘅烟肉好干😕
类似豉油王炒面既面都不错的
有个面包上面有蛋的那个食物是不错的
蛋糕及牛角酥不过不失可以一试
饮品有咖啡、茶、牛奶、苹果汁、橙汁以及金橘柠檬汁
果汁类的,试一下就可以,味道不太好
乳酪选择有原味同埋蓝莓味
水果经常只有西瓜同埋火龙果,香蕉同菠萝都只系出现过一两次
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
📍午餐
中午有中式、西式及日式选择,以中式为多
中式的食物质素比较唔稳定,一时大多𩠌菜都好食,一时就麻麻哋
沙律选择同早上一样
面类同早上𠮶个差不多,但系会多咗菜、鸡丝以及猪红选择,但系猪红唔系成日都会有,同埋调味料多左泰式选择
水果同早上一样
甜品就较为出色😋
可以一试苹果金宝、朱古力Mousse、炖蛋,都比较出色🥰
最记得个苹果金宝系有唔同嘅整法,其中佢酥皮整法𠮶个系最好食的👍🏻👍🏻
本身期待食榴梿蛋糕,但系一般般
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟
📍晚餐
晚餐系三个餐入面较为出色的💫
𠮶晚系以西班牙菜式为主
沙律选择同早餐午餐一样
寿司选择有午餐的选择外,仲有刺身选择,但系不太新鲜,仲有腥味🤢
西班牙海鲜饭、薯仔蛋薄饼、青口都可以接受
有长脚蟹选择,都唔错嘅,但系蟹脚好似唔系清洁得咁干净,有一粒粒黑色野🤨
薯饼都唔错嘅
甜品有movnpick 任食😍,有朱古力、云呢拿、士多啤梨,但系朱古力好似放咗好耐咁嘅感觉
蛋糕选择就同午餐差唔多
仲有豆腐花可以自己一片片装,可以玩下😂,味道都唔错👏🏻
📍环境
环境都唔错嘅,可以坐窗边,会见到海同埋教堂,但系如果大太阳,会几晒&热
如果大家唔介意其实都可以坐户外
另外早午晚三餐一开始嘅时候熟食区都比较多人
餐厅个地板好黐笠笠,食咁多日都系咁🤨
整体来讲,我觉得佢嘅甜品系最出色嘅😜
星期一至四都少人,但系星期五六日就比较多家庭,所以小朋友好多