2019-10-04 1243 浏览
以前从来唔会买粉仔,皆因食过一次,虽然味道还可以,但粉仔好「霉」,口感极差,冇下次。直到石篱粉仔开张,身边好多朋友食完都赞口不绝,趁墟试过一次之后,就成为我经常食嘅宵夜😛外卖袋设计感几强,好有自家特色👍🏻招牌粉仔29蚊,外卖加一蚊,附送两包特制菜脯,一包辣一包唔辣,另外有罐装菜脯卖,三十蚊一罐。其实落一包就好够味,我每次都只落辣𠮶包,所以雪柜堆积咗几包原味菜脯,留返捞饭都唔错😉到底系啲咩令我对粉仔改观呢?首先佢嘅汤底好有诚意,加入冬茹片、虾米仔同极邪恶嘅猪油渣,令到汤底又鲜又香,汤底有少少稠度,能够均匀咁样挂喺粉仔上面👍🏻最最最重要系佢嘅粉仔腍软入味得嚟又唔会煮到发哂或者溶哂,同其他地方食嘅真系差好远♥️
招牌粉仔

外卖袋设计感几强,好有自家特色👍🏻

等候时间
5 分钟 (外卖自取)
$30 (宵夜)