2024-12-08
💛 第一次去位于佐敦Eaton Hotel入边嘅The Astor食自助餐! 一去到真心俾佢个环境吓亲😂 因为真系好大! 平时去𠮶啲酒店通常都只系最多有两三个位置摆嘢食,但呢度竟然总共有七个唔同位置嘅美食专区😳 仲要每个美食专区size都好大🤣 💛 首先要推荐嘅系呢度嘅海鲜冷盘,有专人夹俾你👍🏼 有生蚝, 龙虾, 蟹脚, 波士顿龙虾钳, 面包蟹及翡翠螺等轮流供应~ 蟹脚劲新鲜,好好食😍 我见隔篱枱有个人攞到啲蟹脚成座山咁高😂😂 可惜我太懒冇心机慢慢拆🤣💛 另外鱼生都几高质,我老公认证🐼 佢都食咗两三round💛 龙虾除咗冷盘,仲有热食!分别有中式粉丝蒸龙虾,又有芝士焗龙虾,正😍💛 除咗海鲜都仲有传统烤火鸡配蔓越莓酱, 澳洲M5和牛肉眼扒, 蜜汁焗火腿同西班牙海鲜饭等。💛 中式区蒸鱼同埋烧味都唔错😋 而家冬天仲有羊腩煲😙 食到中间听到钟声响仲可以排队攞片皮鸭食😍💛 甜品就有鸡蛋仔。雪糕有劲多款movenpick~ 呢度有冇薄荷朱古力fans,movenpick既薄荷朱古力超推!朱古力脆片加埋薄荷味好好食🥹💛 另外呢度feel到好有心嘅系嘢饮区系有专人帮你冲嘢饮。有fruit pump,
💛 首先要推荐嘅系呢度嘅海鲜冷盘,有专人夹俾你👍🏼 有生蚝, 龙虾, 蟹脚, 波士顿龙虾钳, 面包蟹及翡翠螺等轮流供应~ 蟹脚劲新鲜,好好食 😍 我见隔篱枱有个人攞到啲蟹脚成座山咁高😂😂 可惜我太懒冇心机慢慢拆🤣
💛 另外鱼生都几高质,我老公认证🐼 佢都食咗两三round
💛 另外呢度feel到好有心嘅系嘢饮区系有专人帮你冲嘢饮。有fruit pump, apple cider,阿华田鸳鸯等。登记做会员仲有得饮啤酒🤩
💛 最后值得一赞嘅系餐厅仲搞咗个小游戏,每人枱上都会有一人一张游戏券,可以去抛圈圈😍 中奖就会有小礼物~ 奖品都系其次,重点系气氛几好😁
💛 Overall, 呢个价钱嚟讲我觉得都好抵食!大家可以去试吓😉