2019-02-16
平时成日周围去食串烧,可以令我一去再去既,大概只有红磡宝其利街既千味烧可以令我停留,由佢开业到而家我应该去不下二十次,好抵食,好惹味,性价比好高坏处系住系土瓜湾既我次次落完order都要揸车去拎,系呢个咁冻既天气真系街都唔想岀早喺几个月前发现屋企附近开左间串烧店,仲好干净企理,感觉几fancy,成日都想试但唔系食饱就系准备岀街食野。今日下午朋友突然提起话我屋企附近好似有间串烧店几正咁,本身无乜胃口既我谂起食串烧即刻点都要食反个宵夜经过拎左张外卖纸,同老公倾完,上网睇完人地既食评,就打电话叫外卖,店员服务态度好好,就快拎得仲会打电话去提你,炸馒头想要多炼奶都会笑笑口讲无问题叫左一串鸡软骨,一份茄子,一串翠玉瓜,一串炸馒头,一串鳗鱼,一只四川鸡全翼,一只岩烧鸡全翼好奇怪既系鸡软骨唔似平时食开既鸡软骨,都几大旧肉,茄子唔错,翠玉瓜好多汁,但好苦炸馒头好食,鳗鱼唔错,老公最期待既鸡翼,竟然麻麻地,佢觉得超失望,我觉得普普通通食惯千味烧,觉得呢度要130几蚊都算贵,性价比不高,但店员态度好好,可能系店舖即时食会更好味,但应该不会再试了