2021-08-30 1254 浏览
好味指数😋😋😋回头指数 ⭐️⭐️开心指数🤗🤗🤗🤗今日朋友忽发其想,突然间话听到佢同事讲,屯门有间小菜馆好好食,就突然吹鸡!send 咗张相嚟,见到桶蚝 + 蛏子 / 元贝$268,肉蟹 + 鲍鱼都系$268,好抵食咁wor!呢间店一D都唔近港铁站,要靠google map 先揾到可以坐咩车去,我哋谂住睇下有巴士定的士先~ 最后坐巴士去!继续靠估揾到,都算几易揾!系无嗱嗱山边一间店咁!行楼梯上去,有户外或室内位,我哋坐室内!虽然我哋冇订台,但因为时都早,仲好多位!环境唔算靓,系地道村屋style 中古小菜馆feel!望下餐牌,都冇朋友send 出嚟嘅孖宝嘅~ 问下哥哥仔,佢话呢个冇做好耐啦!我呆咗!消息来源错误!🍴喜来楼酸菜鱼($178)哗!劲大盘劲多鱼呀!试下啖汤先… hmm… 佢唔似川式嘅做法,酸为主,冇咩辣味!系有少少失望嘅!可能系口味问题呱,我自己钟意又酸又辣嘅版本多D!鱼嘅份量好多,切得好厚,肉质结实!不过,劲多骨~ 近乎旧旧都有骨,食得好唔畅快!因为要食得好小心!另外佢有幼薯粉,吸晒汤汁味系几唔错!🍴椒盐九肚鱼($98)个味唔错,好香口,外脆鱼肉好滑,不过同样哋都要好小心食,都多
好味指数😋😋😋
回头指数 ⭐️⭐️
开心指数🤗🤗🤗🤗

🍴喜来楼酸菜鱼($178)

喜来楼酸菜鱼

🍴椒盐九肚鱼($98)
个味唔错,好香口,外脆鱼肉好滑,不过同样哋都要好小心食,都多骨~

椒盐九肚鱼

🍴韭菜花炒鲜鱿($88)
韭菜花好嫩又爽口,好味!鱿鱼煮得刚刚好,少少烟韧又易咬开!

韭菜花炒鲜鱿

其实我哋入座冇几耐,室内都坐满晒,似附近街坊!可能我哋唔识点𩠌,未有试到佢最出色嘅菜式,整体上系okay 嘅,不过由于地点都几吊脚,都未必会再返嚟食!
韭菜花炒鲜鱿