2022-09-19
勇记由佢两年前开始试业就一直帮衬到依家,知道个老板系由五星酒店厨师带住海南鸡嘅秘方出嚟创业,有一定嘅水准。由佢寂寂无名去到而家全香港人都识,品质一直都冇变到,唯一变左嘅系…一鸡难求😭😭😭我已经试过好多次买外卖都买唔倒(以前叫开外卖/电话落单,依家只接受walkin),基本上每日下午六点前佢已经卖晒所有鸡,所以你想食晚餐咩,明天请早啦。讲番个堂食,上年自从搬咗去隔离铺,地方大啲,装修又靓啲,就落店帮衬下啦。除咗海南鸡饭,试埋个喇沙。1)招牌去骨泰式海南鸡饭🐔🍚(油饭)$55唔洗多讲,试过就知,真系超好食。佢嘅鸡皮好薄一啲都唔肥腻,鸡肉好嫩好甜,再配埋个油饭真系冇得输。五星酒店嘅级数,但系平民嘅价钱,极高嘅性价比,我俾你三星米芝莲😂2)海南鸡椰香喇沙 🍜$66佢个喇沙嘅汤底都系好正嘅,好有椰香。海南鸡就唔重复讲喇。P.S. 其实我都好钟意饮佢个鸡汤🍲,系用鸡壳嚟熬制,仲有啲冬瓜,又有啲椰香,可惜又系要讲缘份好多时好快就卖晒😭希望老板可以谂吓方法增加产量,因为本身红磡区嘅居民都唔系好够供应,而家要应付埋外来客,红磡区居民根本冇得食😆食物:❇️❇️❇️❇️❇️环境:❇️❇️❇️服务:❇️❇️❇️价钱:❇️❇️❇️❇️❇️翻兜
1)招牌去骨泰式海南鸡饭🐔🍚(油饭)$55
2)海南鸡椰香喇沙 🍜$66
佢个喇沙嘅汤底都系好正嘅,好有椰香。海南鸡就唔重复讲喇。
食物:❇️❇️❇️❇️❇️
环境:❇️❇️❇️