之前一直都好想试呢间过江龙手打乌冬店,所以今日下昼6:30专登搭车黎食。排队等左一个钟入场、都预左要等。整体感觉都还ok,但由于等既过程太无聊(要人肉排队)所以系度睇人地OpenRice 评论、见到劲多负评都惊惊地、但最终都系试一次伏既心态去试下佢入座前有店员会同你复单,同问你要唔要走葱等要求、然后就入座啦。店面系比较迫,出入都要比较小心。店员事前讲左乌冬要等15分钟,所以预左入黎之后仲要坐多阵先有得食先上既系鸡翼,食得出系即整既鸡翼、热辣辣,好味道就好似其他人咁讲、个鸡翼系好味。到戏肉既乌冬上场啦,的确系大家讲既一样、个味噌系偏咸既、不过我想帮佢平反一样野系、佢本身都写左味噌系重口味、如果平时唔系食开重口味既朋友我觉得系唔应该食佢味噌个汤底既 而佢个鲣鱼汤底都系偏浓味既,好似浓缩鲣鱼汤底咁,食到底个时都系会略为觉得咸。我只可以话、佢可能系local 名古屋既口味既话、有可能唔适合广大香港人既口味都唔出奇但有样野比较失望既系佢个乌冬冇我想像中咁烟靭!佢主打手打乌冬,但出黎既效果同我食既普通乌冬差唔多。我有怀疑过可能之前太多投诉话佢唔熟所以佢切幼左dd黎煮?今次两碗都冇唔熟呀、但冇左烟靱

先上既系鸡翼,食得出系即整既鸡翼、热辣辣,好味道
就好似其他人咁讲、个鸡翼系好味。
烧地鸡手羽

虾天妇罗鲣鱼汤乌冬
但有样野比较失望既系佢个乌冬冇我想像中咁烟靭!佢主打手打乌冬,但出黎既效果同我食既普通乌冬差唔多。我有怀疑过可能之前太多投诉话佢唔熟所以佢切幼左dd黎煮?今次两碗都冇唔熟呀、但冇左烟靱既感觉、呢下系比较失望。另一个失望位系、我唔明点解我碗味噌乌冬只生蛋系煲底,生都变熟蛋
乜蛋唔系最后先放上去架咩?劲奇怪!
美国安格斯味噌汤乌冬

整体而言我觉得呢间店既过江龙乌冬店的确系名大于实。可能marketing 做得好好但可惜食物质数跟唔上。以依家既食物质数未必值得再排队同特登走黎食。
2023-09-23
烧地鸡手羽