2024-11-05
Crêpe Delicious喺香港有多间分店,最出名嘅莫过于佢嘅crêpe! 一直想食呢间好耐,今日就同朋友去咗位于湾仔利东街嘅分店~ 舖头坐位有两层,我哋平日夜晚去食客人流唔算太多,无需等位~ .Food Ordered:蕃茄白酒煮青口 ($158) BBQ慢烤手撕猪肉可丽饼 ($138)法式焗波士顿龙虾配意粉 ($328)双重提拉米苏可丽饼 ($108) .Kuku食评:因为想试佢咸同甜嘅可丽饼,所以我哋各嗌一个🤤 手撕猪肉配上烧烤酱汁,入面馅料仲有红葱、椒丝、同埋mozzarella cheese,口感都好丰富,如果有更多酱汁就更好啦🙂↕️🙂↕️ 我地两个都好钟意Tiramisu可丽饼🤎 今次我哋拣咗咖啡味Gelato,口感好绵滑,绝对值得再encore!主角波士顿龙虾都好有惊喜😗 龙虾肉本身够新鲜爽口,再选用三种不同芝士烤焗,配搭灯笼椒同蘑菇,啖啖肉食到舔舔脷👅👅🧷 @crepedelicioushk#hungrykuuu_hongkong #hungrykuuu_wanchai #香港好去处 #香港美食 #法国美食 #法国可丽饼 #hkfood #hkgoodwest #相
Food Ordered:
蕃茄白酒煮青口 ($158)
BBQ慢烤手撕猪肉可丽饼 ($138)
法式焗波士顿龙虾配意粉 ($328)
双重提拉米苏可丽饼 ($108)
Kuku食评:
🧷 @crepedelicioushk
#hungrykuuu_hongkong #hungrykuuu_wanchai #香港好去处 #香港美食 #法国美食 #法国可丽饼 #hkfood #hkgoodwest #相机食先 #食好西 #hkfoodie #hkeats #香港打卡 #香港探店
查看之前的留言 ()