2020-12-05
二访! 今次系将军澳既’台北巷弄’叫咗两碗糖水同盐酥鸡上屋企人屋企食😋。仙草2号 ($35)呢款糖水入面有手工芋圆,红豆,绿豆同仙草冻。呢碗糖水既焦点一定系芋圆同仙草冻。 芋圆烟烟韧韧,而且仲带出芋头味好多入面d红豆绿豆仲甜甜地添架。👍🏻 另外,餐厅会俾奶精你自己加,跟据你喜好而加, 因为我自己钟意奶味,所以觉得好正。红豆3号($36)呢款糖水入面有红豆汤,椰奶,仙草冻同手工芋圆。红豆汤好香浓,同埋入面仲好多料添!表面上好似净系得仙草同红豆汤,但其实入面好多𩠌,食落啖啖有料❣️而且d仙草仲好有味,好QQ,食完有下火嘅感觉。盐酥鸡($34)盐酥鸡系即叫即炸,十分可口。而且份量都好多,成碗满满的,炸得香脆之余,又唔会好多炸粉😋而且佢粒粒都系咁香咁好味🤤。十分推介大家去试❣️’台北巷弄’嘅糖水真系好足料, 而且佢啲芋圆都好好食!钟意食糖水嘅朋友唔好错过吖,而且佢仲有好多唔同款嘅糖水,大家经过不妨去试吓💛!
仙草2号 ($35)
仙草2号
红豆3号($36)
红豆3号
盐酥鸡($34)
十分推介大家去试❣️
盐酥鸡