2023-06-18 41 浏览
谦谦话好挂住上次系台湾的美食,成日问我几时可以再去,啱啱先去完边有咁快㖞,唯有上网揾间食台湾野顶住先, 好彩系旺角比我揾到 *三公* 。呢到味道几正宗,快d 睇下我地叫左d 咩食⬇️⬇️⬇️✡️ 香酥鸡球卤肉饭便当 ~ 呢到台菜便当系列会配卤蛋、野菜和古早味炒冬粉。 卤肉饭肥瘦适中拌饭刚好鸡球好酥脆。✡️ 安平虾卷拌面便当 ~ 而拌面便当系列会配野菜和古早味炒冬粉。谦谦话个炒冬粉好好味,拌面做得几好,每条面均匀都挂到汁虾卷几弹。🧋 山花茶乌龙 ~ 加$5有阿里山爱玉, 唔加糖最好饮茶味够出爱玉够qq 。🧋 古早味冬瓜 ~ 加$5 蒟蒻果子饮品都系跟餐配的。小朋友爱饮甜甜地的冬瓜茶加上一粒粒的蒟蒻有咬口。✡️ 甘梅地瓜条 ~ 必点的地瓜条,酸甜开胃口感酥脆。✡️ 台式卤味 ~ 叫了猪耳、水莲、娃娃菜、大肠、卤水糖心蛋、甜不辣、萝卜、金钱肚, 卤味够入味, 萝卜炆得软腍 ,水莲最惊喜,爽爽的加上香酥一起食够正宗。

呢到味道几正宗,快d 睇下我地叫左d 咩食⬇️⬇️⬇️

🧋 古早味冬瓜 ~ 加$5 蒟蒻果子

✡️ 甘梅地瓜条 ~ 必点的地瓜条,酸甜开胃口感酥脆。