2019-09-29
3 点几行街经过, 见到哩间人气过江龙无人排队,即刻拉住妈咪入去试试佢。 其实我几钟意食台湾野,所以带住期待嘅心情入去。因为唔算太肚饿,又唔知佢份量嘅大小,又好想试多啲嘢。最后叫咗一碗面,一个卤肉饭同两个小食。 喺餐牌见到佢个卤肉饭图片,我谂都冇谂就即刻要叫一个试吓。佢比平时出边嘅卤肉饭多咗一啲肉松系上面,我本人超级钟意食肉松,加上佢啲卤肉唔算太肥,系我可接受嘅程度,夹埋一齐食,暂时算系我食过其他台湾人气店里面最好食嘅一个。$28 细细碗,岩晒胃口细嘅女仔。XO酱辣拌面,呢个就麻麻哋,好普通,可以放弃。盐酥鸡翼啱啱整出嚟好热,好脆,好好食,略嫌有少少咸。卤水牛筋呢个真系不得了,超级好食,牛筋好淋,同时又好入味,正中我嘅口味。听讲呢度嘅茶好出名,所以叫咗杯红豆珍珠奶茶试吓。 反而我觉得杯茶有啲失色,唔系好饮得出茶底未,好似太多奶,同啲红豆遮盖晒本身个茶味。不过啲珍珠系比平时啲珍珠细粒,烟烟un um ,有咬口,系特别嘅。下次可能会叫其他珍奶试多次。总结,卤肉饭同卤水牛筋都系我嘅最爱。呢度嘅卤肉饭亦都系我喺香港暂时食过最好食嘅卤肉饭。😋😋
XO酱辣拌面,呢个就麻麻哋,好普通,可以放弃。
盐酥鸡翼
啱啱整出嚟好热,好脆,好好食,略嫌有少少咸。
总结,卤肉饭同卤水牛筋都系我嘅最爱。
呢度嘅卤肉饭亦都系我喺香港暂时食过最好食嘅卤肉饭。😋😋