2019-02-11
🍲台式任食边劳星期六经过铜锣湾,天气又冻冻地,同友人上左老沸爷打边食,时间7点,所以都仲有好多位。我地叫左$188每位,限时2小时,因为星期六,所以要加$10,新张期送牛颈脊,牛丸同雪耳,我地叫左沙嗲汤底。落单都非常特别,上左个汤底窝后,俾左个qr code系wechat落单,限时边劳2小时。wechat落单都快上菜,有劲多款鲜牛肉食,疯狂牛肉、青草牛肉、红酒牛肉、窝蛋牛肉同肥牛。我同友人都觉得窝蛋牛肉好好味,牛肉面yum左鸡蛋,所以非常滑。肥牛,猪肉略为小,一碟只有三块,而且系雪柜即取,d肉痴晒系碟上面。其他较为台式既野食,鸭血,鸭舌,都系香港边劳冇乜有既。仲有小量海鲜,蚬,鱿鱼,小墨鱼等。我觉得最好味及推荐系鸭舌同窝蛋牛肉,友人就觉得鸭血特别同好食。因为我地两人一个煲,加上野食都上得快,食左个半钟就闪人。埋单每人$218($198+1)
其他较为台式既野食,鸭血,鸭舌,都系香港边劳冇乜有既。
仲有小量海鲜,蚬,鱿鱼,小墨鱼等。
因为我地两人一个煲,加上野食都上得快,食左个半钟就闪人。
埋单每人$218($198+1)