2022-10-20 136 浏览
今日同朋友黎到大角咀呢间新开既火锅店,我地拣左美国特选极佳牛肉set,汤底要左沙茶锅。一入到去首先见到好多台式小食,包括台湾肠、皮蛋豆腐、甜不辣、鱼蛋、盐酥鸡等等。我觉得台湾肠好好食呀,不停encore!另外自助区仲有超级多配料可以拎,一般既丸同菜就唔多讲,特别高质既系有无限量既超级蔬菜─羽衣甘蓝,唔系度度都有架,仲有麻吉烧,原来系好似黑芝麻汤圆咁,放入汤底度,咸咸甜甜咁好特别。甜品区方面,竟然有haagen dazs 仲有movenpick!一定要间唔中去睇下有咩雪糕净,因为佢冇限制食客拎雪糕既数量,所以早拎有著数啦~ 当然仲有好多其他雪糕同雪条,餐厅主打台式,仲有diy芋圆仙草糖水,想食几多都冇问题。肉类方面我就叫左好多安格斯同牛板腱,个人比较钟意呢两款,如果唔怕肥,我觉得牛胸爽都好得,因为佢系超级新鲜同埋打边炉食非常爽口。仲有蛋饺、鱼滑、卤三宝同米血糕等等。又一餐食到捧住个肚走~