2023-03-24
仲未去到台湾食台湾,咁就唯有去咗茶木先啦!即刻要嗌最钟意食㗎花枝饼,大大块嘅花枝饼,佢特别在有其他地方冇嘅樱花虾,一到食嘅时候有樱花虾嘅香味!然后自己都好钟意食红油抄手,呢个份量绝对足够,有成八只大大只嘅云吞!超级足料,啲馅都好丰富!然后主食我哋嗌咗两款。一款系盐酥排骨肉燥饭,晚餐嘅摆盘好靓。盐酥排骨份量超大,好香脆,味道刚刚好。然后肉燥饭份量都好多,肉燥肥瘦均匀,味道入味。正!另外我自己好钟意食鸭血,就拣咗麻辣鸭血旺配地瓜米粉,你可以拣饭或者米粉!佢个鸭血份量好足够,下面配搭左唔同嘅配料:有莴笋、芽菜、豆腐卜,吸哂啲麻辣汁好香浓,不过我可以再食辣啲,我会觉得更加惹味😜🤪饮品嗌咗佛手柑水果高山金萱乌龙茶,嘅有唔同嘅水果啦:火龙果、青柠、橙、番石榴、士多啤梨🍓。而且配搭左清新嘅乌龙茶,淡淡的茶香同水果香可以解油腻。然后嗌埋一杯一直好想嗌嘅满杯珍珠铁观音奶茶🧋!呢杯奶茶之前经过嘅时候已经见到客人买,真系有八成满既珍珠!超级啱晒钟意食珍珠嘅人就好似我咁!!而且佢本身个茶底已经系少甜,我再嗌左少甜,咁就略嫌淡咗少少🤏。但系见到成杯珍珠已经好满足啦🥲最后嚟茶木一定要食嘅台式甜品!本身拣咗个限量每
最后嚟茶木一定要食嘅台式甜品!本身拣咗个限量每日供应嘅铁观音欧软,但可惜早早已经卖晒…唯有改叫抹茶鲜果流心欧软。个卖相靓过以前好多😆又有啲装饰过嘅水果同埋无花果干,拼埋淡淡绿茶嘅颜色好优美😊最钟意个多士入边有麻薯同埋有流心嘅绿茶馅,非常之特别,望到流心嘅绿茶馅几疗愈🤤
太耐冇食过台湾嘢,好满足。又可以舒舒服服倾偈咁坐喺度!正!