2021-02-17 68 浏览
开工大吉,工作日就要去客到拜年同开会,地点喺天后梗系顺便食埋lunch 先,一早同事search 好左话过年食得太济今日食清D㖞!佢介绍去食马祖药膳米线,地点好近天后地铁站就在留仙街!🍜 台湾花胶农场醉鸡汤米线 $69 本来想试药膳汤底,但系又好想食醉鸡,所以最后都系拣左醉鸡汤底!原来醉鸡汤底一样有药膳嘅味道,汤头好浓郁唔油腻,两大片花胶,软硬度刚刚好!农场鸡件仲有鸡脾肉几件,鸡肉煮得嬓滑入味!配料有红枣杞子同黑木耳,一啖米线配一啖汤~超!好!味!粉线份量非常足!十分超值!🌶️🍗香辣三杯鸡白饭  $49是日午餐有我同事最爱香辣三杯鸡,同事即转軚!大大碗饭卖相唔错!啖啖鸡髀肉,带点微辣十分惹味!白饭上淋左D三杯鸡酱,完全唔干,配菜有椰菜同红萝卜,夹埋一齐好食到停唔倒口!饭量都系好足!超值!!两个餐我地都配左小食 ,卤水猪大肠$35- 猪大肠卤水味超香,又淋又入味!出色!必点!麻辣白菜猪肉饺$25 – 麻辣味香,猪肉饺香口肉馅多!又系超抵食呀!

🍜 台湾花胶农场醉鸡汤米线 $69
香辣三杯鸡白饭