2024-08-23 235 浏览
早排睇YouTube见到有人介绍呢间锅霸任食火锅,主打无限时嘅火锅放题,真系啱晒一大班人嚟食,睇YouTube讲听讲佢哋厨师又去台湾𠮶度攞货同埋做咗正宗台湾嘅火锅料出嚟,所以今次特登嚟试吓!一入到去店员几好服务,因为𠮶日唔算话好爆,我哋两个人店员都安排咗四人位俾我哋💪汤底非常多选择除咗一般嘅麻辣或者普通嘅汤底之外,仲有芫荽汤等等餐厅分咗三个价钱,个分别系唔同肉嘅质素,不过就算系最平嘅A餐美国最高级别嘅prime 牛肉,所以我哋今日就叫咗个A餐😋汤底嗌咗鸳鸯锅麻辣番茄锅采用新鲜番茄作为汤底,加入辣椒、麻油等调味料,调制出浓郁而爽口的麻辣鲜香汤底。汤头酸甜微辣!沙茶牛肉锅沙茶酱为汤底,加入精选牛肉熬煮而成。汤底浓郁醇厚,带有微微的香辣,而且里面有好多旧牛肋条炆到最后非常入味,除咗牛肉之外亦都有鸡肉版本嘅选择。火锅料Prime 牛肉优质肉质牛肉,切片后入锅,吸收汤汁后口感鲜嫩多汁。最平嘅价钱都食到咁嘅牛肉,算系几抵食。自家制手工香菇鸡软骨水饺饺子皮handmade,内馅以新鲜鸡肉和香菇等食材制成,口感鲜嫩多汁,有大量鸡软骨,增强口感😀虾滑和墨鱼滑都非常唔错,沟粉嘅比例唔会太高,能够在汤汁中迅

汤底嗌咗鸳鸯锅
麻辣番茄锅

沙茶牛肉锅

火锅

Prime 牛肉

自家制手工香菇鸡软骨水饺

虾滑和墨鱼滑
都非常唔错,沟粉嘅比例唔会太高,能够在汤汁中迅速吸收风味,口感滑嫩鲜香。

白鳝片
新鲜的白鳝切成薄片入锅,能够快速吸收汤汁,口感滑嫩爽脆

脆鲩鱼片
采用鲩鱼肉切片都非常新鲜。

台湾面
自己用牛骨精华汤底加蕃茄制成,简直正过出面卖嘅牛肉面!🤣

最后仲有我最爱嘅Dreyer's雪糕拣🤤🤤
2024-08-18