2024-12-14
📍位于旺角朗豪坊12楼嘅「俩仨杯x小薯茄主题店」,真系一个唔可以错过嘅新晋美食圣地!😋呢度嘅菜式唔只系味道出色,连卖相都超吸睛,绝对系Foodie们嘅天堂!💯✨ **蕃茄牛腱乌冬** 一上枱就闻到浓郁嘅蕃茄香气,汤底鲜甜得黎又够浓厚,入口带少少酸酸甜甜嘅感觉,超级开胃。牛腱煮得好腍滑,咬落满口胶质,而且乌冬亦弹牙到不得了,食完一碗仲想Encore!🍅🐄✨ **醉封门柳乌冬** 呢款就系酒香迷人嘅代表!封门柳带有微微酒香,肉质嫩滑,搭配乌冬一齐食,简直系味蕾嘅小宇宙爆发!🍶🐷✨ **卤鸭舌 & 卤金钱展** 呢两款卤水小食系必点!鸭舌卤得入味,口感Q弹,每一啖都够香浓。至于金钱展,油脂比例啱啱好,咬落即化,卤香渗透到每一丝脂肪,简直停唔到口。🦆💛✨ **黑糖珍珠岩盐厚鲜奶** 饮落层次感超丰富!黑糖甜而不腻,珍珠烟韧有嚼劲,加上岩盐厚奶嘅咸香味,真系饮完一口就爱上!🧋✨✨ **宇治抹茶红豆鲜奶** 抹茶清香中带点甘,红豆粒粒分明,甜度啱啱好,配埋丝滑嘅鲜奶,简直系抹茶控嘅最爱!🍵❤️食后感:整体嚟讲,呢度嘅菜式各方面都处理得非常出色,无论系卖相定味道都俾人一种「每一啖都值得细味」
✨ **蕃茄牛腱乌冬**
✨ **醉封门柳乌冬**
✨ **卤鸭舌 & 卤金钱展**
✨ **黑糖珍珠岩盐厚鲜奶**
✨ **宇治抹茶红豆鲜奶**
食后感:整体嚟讲,呢度嘅菜式各方面都处理得非常出色,无论系卖相定味道都俾人一种「每一啖都值得细味」嘅感觉。🌟呢间主题店真系又靓又好味,无论约朋友定同屋企人一齐黎都好啱!💕
📍地址:亚皆老街8号朗豪坊12楼01号舖