同闺蜜A小姐短聚庆祝生日🎂,因为A小姐唔好甜食,所以美味子search 咗好耐最后揾到呢间有海景睇既打边炉🍲下午茶食,一朵朵肉玫瑰🌹非常适合相机食先既我哋📷,汤底拣咗养颜既猪骨汤底,伴埋桂圆,味道浓厚鲜甜;三层下午茶底层系迷你版花团锦簇蔬菜篮🧺,店员温馨提示记得渌埋底层嘅椰菜丝食,大家记得唔好嘥,落埋嚟食,因为𠮶个简直系精华,好吸味,唔食走宝。😋中层系五款台湾怀旧特色美食:好特别既菠菠糖(两串波菜卷豆皮),怀旧台式月饼糕、糖葫芦、墨条牛轧同凤梨酥,真系估唔到食落又几特别。顶层由澳洲和牛牛舌花、牛胸油花、松板猪卷成三朵精致的肉肉玫瑰花,睇到美味子流晒口水🤤,成朵放落去烚,好好味啊😋!最后上埋甜品 — 盈月照宝盒,系凤梨酥面层有放咗花瓣和忌廉装饰,酸酸甜甜嘅感觉都几fresh几好味㗎仲好饱添,凤梨酥饼面食落好似食紧曲奇饼咁几松脆。套餐包左壶玫瑰高山清茶,最啱陪打边炉🍲边食边饮清下个肠胃,不过因为好热又颈渴嘅关系,我哋都另外叫咗杯约咗冰冻果茶饮下。吹得水多都要补充水份嘅🤗
午后•百艳茶宴
东方美人(猪骨)汤底