2021-10-05
今日计划好似去嘅系📍鸟山。商号📍台式文青咖啡店,虽然我唔系文青🤣,但我钟意一个人悠悠闲闲饮杯咖啡食件蛋糕,自由自在冇人骚扰嘅感觉,呢间店舖有一个坐位喺我最钟意,就系门口隔离左手边既Bar 枱,只系对住条街,完全背住其他食客,可以我无聊聊睇住条街,我好钟意咁样🤣🧋黑糖冬瓜茶拿铁 $65 💛💛💛咖啡上枱时是分开,一杯是冇冰嘅Ice latte ,另外是一小杯的黑糖冬瓜茶,店员说先分开饮,之后先再Mix埋一齐,就可以试到三种唔同层次,我梗系会照住做1️⃣原味Latte 可能因为冇冰关系,咖啡味好香浓好顺滑,好味2️⃣冬瓜茶,未入口是我睇见茶好似好浓以为好甜,一入口原来好清甜,好多冬瓜蓉,但又唔会过甜,正3️⃣Mix 好得意,咖啡加埋冬瓜蓉原来好好饮,重点系我好怕太甜,但呢个一啲都唔会🍰红火龙果奶盖伯爵茶蛋糕 $ 58💛💛蛋糕佢会不定时转款式,本来今日谂住食佢个台中大甲芋泥卷,但可惜今日冇,唔紧要试吓其他先,今日食呢款蛋糕,包住蛋糕嘅系一层奶盖,好香滑,里面就系伯爵茶蛋糕包住火龙果蓉,蛋糕几松软,但就冇乜伯爵茶味,火龙果亦好清甜,重点都系成个蛋糕唔系太甜,几特别
🧋黑糖冬瓜茶拿铁 $65 💛💛💛
🍰红火龙果奶盖伯爵茶蛋糕 $ 58💛💛