2024-11-09
小妹今晚同屋企人去咗鲗鱼涌商厦附近,见到呢间小店系由台湾人开设既台湾风味餐厅😍 外表看似平凡,但有种充满台湾家乡风味既感觉。餐牌好有特式及好靓,而且菜式选择多,如:盐酥鸡、肉燥饭及三杯鸡等….金沙南瓜🎃呢款「金沙南瓜」🎃平均沾裹咸蛋黄,绵密香甜中能食到浓郁蛋香,咸甜咸甜既滋味,非常有口感,一流❣️牛肉炒饭🍱呢款「生炒牛肉饭」看似简单将牛肉粒、蛋、饭和葱花炒埋一齐,但一食落口已经感受到呢款炒饭技术含量高,有镬气、饭粒干身、具咸香味,炒得好干爽👍🏻综合鸡蛋布丁冻🥚呢款「综合鸡蛋布丁冻」作今晚晚饭🥣结尾😚 里面有好多芋圆珍珠布丁和芋圆,布丁🍮味道好似台湾统一布丁🍮😝 芋圆及珍珠好有咬口,十分烟韧,正🥰呢餐饭充满台湾小菜特色,感受到餐厅🍴厨师用心制作,下次会再来支持小店😎
金沙南瓜🎃
牛肉炒饭🍱