2023-01-13
荃湾地铁附近,由南丰行过去荃锦,再行远小小既大厦,入面都有不同食店选择。朋友话好耐无食呢间,我就未食过就来试下😊见佢有一人锅,有麻辣味道选择,很为心动。不过朋友吃不到辣,就叫几个食物分享来吃吧😗第一个上枱既系新竹炒米粉,份量OK有啲肉碎喺中间,味道唔错。其实我又冇食过台湾当地既正宗新竹炒米粉嘅。所以唔知道真正嘅味道系点样🤔但又幼幼既米粉口感比香港粥店嘅炒米粉好啲,起码无咁硬同入味啲。我虽然佢有热既烟,但系食落去系一啲都唔热🤪好神奇。黑醋觉得好惹味,明显好有黑醋嘅味道,炸得亦唔错,香脆可口。比起好多酒家都更胜一筹。至于个盐酥鸡就普通啲,我朋友话有油溢味㖞,我就食唔到,不过就觉得呢个较为普通比街边嘅盐酥鸡店冇咁酥脆入味。只好似普通炸鸡粒咁。饮品方面,朋友话呢间嘅仙草好饮㖞,不过我就冇乜兴趣冇试到,我就饮咗朱古力珍珠奶茶调配尚算合格,不过有啲珍珠粒好硬。埋单 价钱合理🤭可以再来既😁
埋单 价钱合理🤭可以再来既😁