2022-01-17 508 浏览
📍滚起楼放假去咗大水管打卡影相,顺便揾吓嘢食,见到上水汇开咗一间新嘅台式火锅,其实佢有点心同埋火锅可以选择,不过今次因为太肚饿所以拣咗火锅🐽今次拣咗中等价位安格斯套餐($168)餐厅用QR code落单,好感动成餐饭都无漏单,食物选择都算多,出面有自助区域可以拎台湾直送肉丸,或者蔬菜等等。另外响铃都有得自己拎,估都估唔到竟然仲系脆口!饮品方面有汽水或者台湾饮品,今次试咗佢嘅洛神花茶,同埋佢嘅茉莉薄荷,桂花乌龙,洛神花茶同出边饮嘅差唔多,个人几推荐桂花乌龙🥰至于QR code落单,佢有任食肉类,如果牛嘅话,套餐包左牛板腱同牛肩胛,另外仲有猪同埋花雕鸡件,花雕鸡件几入味!海鲜方面,有虾同埋蚬,仲有啲鲩鱼件等等,质素正常,不失礼~除咗台湾鸭血,佢仲有蛋饺都好食。最惊喜系虾滑同墨鱼滑,好爽口,另外仲有好多款拣,竟然仲有猪肉滑同埋牛肉滑,多到试唔哂😂成餐饭完咗仲有甜品可以拣,如果唔食雪糕,佢有仙草冻同埋爱玉冻,我同朋友每人叫咗一款,几好食,爱玉同仙草质感仲系好好,另外仲有啲芦荟同埋红豆,满足哂😈同场见到好多人都食佢嘅点心,希望下次可以试埋佢嘅点心🥧
📍滚起楼

同场见到好多人都食佢嘅点心,希望下次可以试埋佢嘅点心🥧