2024-11-09
搭西铁入屯门,同朋友食台式火锅,入咗TOP POT 一鼎台式火锅,因为可以一边食火锅又一边饮台式手摇饮品,可以食足120分钟,真喺好叹呀!睇到 Menu 有8款汤底任拣,扫一下QR Code 就下单。我哋拣咗椰子鸡为主要汤底,用咗走地鸡+新鲜椰子同杞子,好清甜;仲有鲣鱼、甜酱油、蕃客为主、红烧火牛、麻痺鸭、QQ骨胶原、呷醋猪等等汤底任拣。我哋喺肉食主意者,首选喺 A餐:全血和牛+日本北海道四元豚120分钟晚市吃到饱套餐。✨石灰岩全血和牛:2024年澳洲全血和牛大赏铜奖!石灰岩全血和牛由纯种配种而成,由优质谷物,及全天然放牧饲养,含丰富钙质及天然矿物质石灰岩山脊第一家火锅放题店供应石灰岩全血和牛。仲可以食埋台式前菜有冰酿梅汁蕃茄、肉松皮蛋豆腐、青麻椒辣鱼皮、藤椒虎皮鸡爪、咸小卷。我哋拣咗小食有一鼎盐酥鸡、台式甜不辣、三星葱烧串花枝、手作地瓜球、古早盐酥豆腐。自助吧仲有大量火锅配料,有丸类同蔬菜任夹。甜品软雪糕有开心果、3.5牛乳味热品有桃胶芋园雪耳初牛乳。海鲜方面有带子、濑尿虾、大蚬、鲜甜海虾、脆肉鳝片、鲜墨鱼、八爪鱼。其他特色锅物仲有豚肉京葱、兰花豆卜、串串墨鱼块,全部都好新鲜。