最近约朋友系屯门市中心揾食,无意中发现左呢间新开既放题火锅店「点滚鲜点心火锅」。主打台式火锅之余,仲有一个超吸引既特色:任食点心,而且每款点心都系即叫即做,新鲜度完全冇得输。仲有各款台式小食可以选,最惊喜既系每张枱都自置电视机,可以投屏播自己钟意既剧或者电影,边食边睇,好chill,呢种体验真系几特别!.性价比高嘅至尊澳洲和牛套餐C今次我地拣左套餐C,系两小时任食既火锅放题,原价$348,而家仲有优惠,2人同行有85折,计返每人净系$295左右,真系抵玩。呢个套餐主打至尊澳洲和牛,听到都已经流口水,当然要即刻试下啦!.汤底推荐:台湾麻辣锅 + 冬瓜猪骨白锅汤底方面,我地拣左鸳鸯锅,一边系正宗台湾麻辣锅,一边系冬瓜猪骨白锅。台湾麻辣锅够香又够辣,d辣味吾会太死咸,反而辣中带香;而冬瓜猪骨白锅汤底好清甜,煲得好够火候,汤料仲好足,饮起黎有暖胃既感觉,两款汤底完全满足到吾同人既口味.至尊和牛系列:口感鲜嫩、油香四溢主打既澳洲纯血和牛,d牛肉雪花分布均匀,烫熟后油香四溢,咬落好鲜嫩,肉质软滑;澳洲精选无激素牛板腱肉有嚼劲,牛味浓厚;安格斯特级牛肉油脂比例刚好,吾会太肥腻。另外仲有其他肉类,例如

性价比高嘅至尊澳洲和牛套餐C

汤底推荐:台湾麻辣锅 + 冬瓜猪骨白锅

至尊和牛系列:口感鲜嫩、油香四溢

主打既澳洲纯血和牛,d牛肉雪花分布均匀,烫熟后油香四溢,咬落好鲜嫩,肉质软滑;澳洲精选无激素牛板腱肉有嚼劲,牛味浓厚;安格斯特级牛肉油脂比例刚好,吾会太肥腻。另外仲有其他肉类,例如澳洲Q弹牛五花趾、澳洲上腹牛五花、牛舌芯、猪梅花、荷兰猪五花同花雕鸡腿肉等,选择多到吾知点拣,肉质都好新鲜。

海鲜系列:海虾最岩打边炉

海鲜方面,海虾大大只,肉质爽口弹牙;仲有鲈鱼片、虾滑、墨鱼滑,青口等,d海鲜质素系放题店黎讲算系非常吾错。

港式点心任食:粉果超正,绝对必试!

点心系列仲有咸水角、烧卖、菜苗饺、大良炸鲜奶、虾饺、香滑奶皇包同酥炸花枝丸。款款都系即叫即做,热辣辣上枱。最推介粉果,皮薄而有弹性,馅料非常新鲜,我地忍唔住encore左数次,真系好味过好多酒楼既点心!

自助区多款火锅配料

自助区既选择都非常多:有南瓜、白玉菇、鲜香菇、金针菇、玉米、蕃茄、冬瓜、芋丝、蟹柳、福袋、龙虾丸、土豆、山药、唐生菜、油麦菜,娃娃菜等等,应有尽有,仲有熟食既五香牛腩同香卤猪手,真系多到食吾哂~

甜品收尾:Haagen Dazs 雪糕+港式甜品

最后每人仲送一杯Haagen Dazs雪糕,完美收尾。自助区仲有陈皮红豆沙、蛋花粟米羹等港式甜品可以自取,绝对满足晒甜品控既需要。