2023-10-15 1152 浏览
天气开始渐凉,又系打边炉食火锅嘅时候。终于可以试吓无老锅。由于系平日去,所以人唔系太多,环境都几舒服,座位嘅空间都算阔落。 叫咗个鸳鸯锅,食辣同唔辣嘅人都可以顾及,一入到嚟已经闻到阵阵嘅麻辣火锅味,十分之香,店员话豆腐同鸭血系可以无限添加叻过炸嘅芋圆, 烟烟韧韧,好似系like佢哋嘅FB ,就会有免费赠送。通常我哋叫嘅𩠌菜都系一啲嘅拼盘,咁就可以每样都试啲,呢个牛肉拼盘唔错,几个方位都有,肉质都几鲜甜,有啲部位滑滑哋,有白色嘅系爽爽地。呢个海鲜拼盘好方便,样样有少少,基本上都系新鲜嘅, 桂花蚌爽爽脆脆, 带子同鱼,肉质都鲜甜。饺子类羊肉卷,呢个OK唔会太臊味,刚好。蔬菜拼盘仲有几款嘅滑。 虾滑我觉得系OK嘅。竹笙基本上火锅嚟讲,算唔错, 质量唔错,后面有几樽奶白色嘅汤系方便你自己加汤,几个人坐得舒舒服服打边炉,环境唔系太嘈杂可以倾吓偈。去到尾声嘅时候,送咗一个冰雪嘅饮品。
天气开始渐凉,又系打边炉食火锅嘅时候。
终于可以试吓无老锅。

饺子类

羊肉卷,呢个OK唔会太臊味,刚好。
蔬菜拼盘

仲有几款嘅滑。 虾滑我觉得系OK嘅。

竹笙

去到尾声嘅时候,送咗一个冰雪嘅饮品。