2018-03-16 42 浏览
元宵节𠮶日同friend去食糖水,黎左呢度食。𠮶晚9点左右到,少少full,等左一阵先有位。我地两个都嗌左自选mix and match嘅糖水,我𠮶碗系鸳鸯豆腐花配紫米、小圆子同综合圆,总共$37。我个friend𠮶碗就系凉粉蕃薯加小圆子,总共$31。为左应节,我地另外仲叫左汤圆,$10碗,有两粒。虽然呢间甜品选择好多,但系味道就一般般啦,唔系特别好食,只系望落几好睇咁。虽然睇落三十几蚊左右唔算好贵,但系谂真d,其实佢份量好少,综合圆六款每样得一粒,小圆子都系六粒,紫米其实系两匙羹左右,我friend𠮶碗都系,其实蕃薯得3旧仔,所以其实唔系真系咁抵食。整体黎讲一般般,唔系特别推介,同区有其他更好嘅选择。