2023-03-04
💡台式的味道虽然而家台湾都开通左,但仲未有时间去到,唯有食住台式野先。店舖就系Donki商场地库楼层,行完街最岩补充下体力。🍽犇牛四宝面(牛腱,牛筋,牛肚,嫩五花)材料好丰富,有齐晒牛腱、牛筋、牛肚、嫩五花。牛腱油脂分布均匀,牛肚够爽口弹牙,牛筋煮到软淋入味。而汤底味道浓厚,带少少辣。配上粗身有咬口的手工面,非常有口感。🍽招牌红烧腱心牛肉面大大件既牛腱心煮到肉香醇厚、软淋入味,配上粗身有咬口的手工面,吸收汤底的味道,更加美味。🍽卤水猪耳卤水汁几香,亦都够香浓,令到猪耳都好入味,再加埋卤豆腐索晒啲汁,正。🍽养生无骨红枣黄酒鸡鸡肉非常嫩滑,啖啖肉,仲要系无骨,好方面,酒味唔算好重,仲有杞子、红枣伴碟,够清香。🍽纯贞芋圆4号好丰富,有仙草,椰汁,黑糖珍珠,紫薯泥,芋泥,芋圆。芋圆够烟靭,但觉得如果味道浓少少会好一点,紫薯泥芋泥绵密。🍽芒果甘露剉冰黎到有剉冰都几大碗,配料有好多,芒果甘露有金柚肉,芒果汁,西米珠,芒果,仙草,而个底仲有啲Oreo 碎,唔够味仲可以加埋牛奶一齐食,食落去酸酸甜甜,好开胃。
🍽犇牛四宝面(牛腱,牛筋,牛肚,嫩五花)
🍽招牌红烧腱心牛肉面
🍽卤水猪耳