餐厅: 百芳池上便當 (希慎廣場)
资讯:

2020-06-07 40 浏览
想食台湾野唔洗去台湾,铜锣湾嘅希慎广场都有得食!星期五晚上嘅希慎广场food court人山人海,百芳池上便当外排著一条长长嘅人龙,我地等左差不多15分钟先食到。我地点左一个台式便当加一个面。百芳猪排便当($59)猪排外皮炸得松脆,肉质松软,经过调味后十分香口。伴著玉米粒、酱油炒粉丝、炒椰菜同埋半只卤水蛋,材料配搭同同味道都非常丰富!唔好睇佢份量少少食落都几饱肚。另加一款台式小食皮蛋冻豆腐($20) 同埋包一杯饮品,无糖嘅金清茶王,健康又清新。百芳牛肉面($66)牛肉系半筋半肉,炆得好入味好淋!汤底牛味香浓。另加入小唐菜、酸菜、莞茜、萝卜等配料,增添一番风味。可惜由于等太耐嘅关系上到枱时个汤有少少冻左,略嫌唔够热。大推呢杯黑糖珍珠仙草鲜奶茶,珍珠烟烟韧韧,仙草有淡淡甜味食落好清爽,几款配料同鲜牛奶味道好夹。如果想少甜可以要求落少啲黑糖。
想食台湾野唔洗去台湾,铜锣湾嘅希慎广场都有得食!

百芳牛肉面($66)牛肉系半筋半肉,炆得好入味好淋!
2020-06-05