2021-12-12
第一次有呢个location嘅Tag出现喺我IG😂系我人生第一次踏入鸭脷洲😂但系将会有更多机会😌离开咗铜锣湾呢个闹市返工之后 小妹已经迁移咗去黄竹坑呢一个沙漠工作🏜️😂未至于完全冇嘢食 只系冇黄店冇咩cafe☕️Happy Friday同事带咗我去鸭脷洲(专登搭一个站去利东站觅食🚇)听讲呢间成日排长龙 不过我去到系2点几 唔驶排💛🥗泰式烧猪颈肉沙律 $72好大碗🥗好香好香嘅泰式味道 调味均匀 猪颈肉切得较幼 更加会不停食😂🍝泰式红咖喱鸭胸意粉 $78虽然呢度食台湾嘢但系又有啲fusion菜😂所以嗌左两样泰式嘢卖相摆盘靓之余 味道都不得了🤩泰式红咖喱酱煮得恰到好处 甜甜地 少少辣🌶Creamy😍好香!估唔到红咖喱除咗配饭🍚或者薄饼ok🫓配意粉都一样得🍝鸭胸份量不少 舖满整🍔悦和甜醋手撕猪汉堡伴番薯条 $85卖相极吸引🖤竹炭汉堡再加入面爆晒馅😍好丰富!入面除咗有手撕猪 仲有烟肉🥓一大块芝士🧀番茄🍅菜🥬虽然真系好易切到爆晒啲馅出嚟 但坚系好好食 好丰富 手撕猪加埋佢𠮶啲甜甜地嘅调味 好夹😍唯独系觉得汉堡始终配薯条系最好🍟个人完全不喜欢番薯🍠😂🌮肉松芝士蛋饼 $35一入去见到menu就坚持要嗌蛋饼
听讲呢间成日排长龙 不过我去到系2点几 唔驶排💛
🥗泰式烧猪颈肉沙律 $72
🍝泰式红咖喱鸭胸意粉 $78
🍔悦和甜醋手撕猪汉堡伴番薯条 $85
唯独系觉得汉堡始终配薯条系最好🍟个人完全不喜欢番薯🍠😂
🌮肉松芝士蛋饼 $35
一入去见到menu就坚持要嗌蛋饼😍因为唔系间间台式餐厅都有 见到就兴奋😆
满满嘅肉松加芝士 少少咸少少甜咁样 满满嘅蛋卷住 好幸福😍如果芝士再多啲就好了😋
🌮黑松露杂菌蛋饼 $48
呢啲蛋饼一上枱已经系有好香嘅黑松露味涌埋嚟 忍唔住即刻夹一件😍黑松露味好浓郁 入面系杂菌 如果唔想咁漏嘅话 建议大家可以嗌呢款🖤
🤎𝘌𝘴𝘱𝘳𝘦𝘴𝘴𝘰 𝘛𝘰𝘯𝘪𝘤 +$25
🤎手冲咖啡 +$50