2010-05-26 9 浏览
系food court游荡左一阵, 终于决定食呢间台式料理啦, 因为呢间系人流冇断过, 不过有人排队, 食物质素应该唔错卦~~ 拣左韩式辣味水饺面套餐(牛肉汤,豆浆) $30其实我买完有d后悔, 因为一般8件水饺/锅贴配面/饮品都只系$22/24, 再另外配饮品都系$4/5, 根本都唔会到$30 不过系我个人问题, 算吧啦~~等左起码6分钟先有有, 一黎见到浓浓既牛肉汤+五,六件韩式饺+上海面+一大棵菜, cashier个边有写呢款饺系由泡菜+免治猪肉+免治鸡肉做成既, 几得意~ 咬开个水饺, 见到d汁真系红红地色架, 应该系泡菜关系, 里面我真系食到泡菜, 肉方面我真系分唔出免治猪肉&免治鸡肉, 不过mix埋都真系唔错, 辣辣地, 岩我呢个伤风人 上海面每条粗幼不一, 唔知系人手做定机器做呢? 不过个口感都几好~~用左十五分钟就KO左碗台湾店既韩式辣味饺子配上海面, 下次如果有机会黎呢头, 等我试下D锅贴同八方云集有咩分别先~

拣左韩式辣味水饺面套餐(牛肉汤,豆浆) $30
不过系我个人问题, 算吧啦~~

2010-05-25