2019-10-18
东涌贵为美食沙漠🙃(我觉得,不喜勿插),真系好难揾好野食架... 经过伊家野好多次,见价钱都有嘀嘀贵,但又真系系选择,就去左食啦。朋友食斋,佢叫左个斋捞面嚟食。喂唔好讲笑劲好食啰!系比较油嘅,但个汁劲野味,由好多种唔同嘅菇整出黎,果种umami flavour 真系一绝。面质弹牙,好小向香港食到伊种面。不过Portion 较细,适合眼阔肚窄的你。个炸秀珍菇,有点太硬了。做唔到外脆内软嘅感觉。所以还好。麻辣豆腐个汁几特别。我觉得还好啦。铁观音珍珠奶茶好有诚意。茶底好浓郁,冰系碎冰,可以当系冰咁饮。不过呢,啲珍珠唔系特别入味。麻烦牛肉面线。牛肉够稔,不过我觉得牛筋就太稔啦。有一层厚厚啲麻辣牛油向面。我就连汤到饮埋嘅。饮埋...又真系有啲油腻感😂。伴上嘅酸菜爽脆微辣,同面一齐食增加口感层次!
个炸秀珍菇,有点太硬了。做唔到外脆内软嘅感觉。所以还好。
麻辣豆腐个汁几特别。我觉得还好啦。