2024-09-30
今次我去咗一间叫「圆圆小姐」嘅台式饮品店,真系一个几特别嘅地方!我点咗两款饮品,分别系「兰乌龙鲜奶茶」同「鲜葡萄乌龙果茶加芦荟粒」。首先,讲下「兰乌龙珍珠奶茶」。饮品一上嚟,香气扑面而来,乌龙茶嘅香味非常浓郁,我特别加左珍珠,而珍珠又系咬落去QQ有弹性,口感非常好。奶茶嘅奶香味同茶香味搭配得恰到好处,唔会太甜,整体饮落去非常顺口,特别适合喜欢茶味嘅朋友。接住讲「鲜葡萄乌龙果茶加芦荟粒」。呢杯饮品一出嚟就令人眼前一亮,颜色非常吸引。葡萄嘅清新味道同乌龙茶嘅香气相辅相成,饮落去清新又唔腻。而且加咗芦荟粒,更加增添咗一种特别嘅口感,啖啖都感觉到新鲜,真系好适合炎热嘅天气。整体来讲,「圆圆小姐」嘅饮品质素非常高,服务态度亦都好好,值得一试。如果你钟意台式饮品,呢间店绝对唔会令你失望!下次我都会再返嚟试其他饮品!