2023-07-20
同朋友系铜锣湾行完街街要揾啲野医肚 行行下就见到呢个套餐几抵食就试下佢!-灯笼饱饱二人餐 $208呢个餐系包左招牌灯笼卤味+地道夜市小吃+一款人气台式小吃+餐后甜点+两杯台式特色饮料首先招牌灯笼卤味佢系包左6款精选卤味(蜂巢牛肚、猪耳、百页豆腐、麻吉烧、白萝卜同埋黑木耳)菜就有椰菜花/唐生菜/通菜三款可以拣~面亦都有四款可以拣 包括台湾王子面、冬粉、米线同埋需要加钱嘅手工乌冬咁我同朋友就拣左唐生菜同埋冬粉 卤味全部都好份味!个人特别钟意百页豆腐 唔系度度有得食比较特别 同埋唔系一咬就烂哂有啲口感几得意😆地道夜市小吃就系4只声称系师大秘传嘅卤鸡翼 咁味道都唔错系好入味嘅卤水鸡翼!(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)人气台式小吃就系四选一嘅 咁佢有细碗嘅灯笼古早卤肉饭/甘梅香脆地瓜条/起司麻薯/shake shake 海苔盐酥鸡可以拣 我同朋友就拣左shake shake盐酥鸡 个人认真盐左啲 不过盐酥鸡咸系正常嘅🤣🤣餐后甜点方面系九份经典芋圆 虽然系跟餐嘅 但系都好唔错几足料!都几多芋圆同埋好多红豆 不过芋圆唔算特别烟韧~台式饮品就有几种可以拣 茉香绿茶/古早冬瓜茶/古早台湾红茶/蜂蜜荔枝红茶/台味奶茶/
灯笼饱饱二人餐 $208
台式饮品就有几种可以拣 茉香绿茶/古早冬瓜茶/古早台湾红茶/蜂蜜荔枝红茶/台味奶茶/柚子绿茶/茉香奶绿(可自选冰同甜度)
我同朋友就拣左蜂蜜荔枝红茶&柚子绿茶 就系正正常常嘅味道🤣