2016-04-26
同男朋友星期六去葵芳行街,咁岩经过见到好多人排队,忍唔住望一望,就已经中左伏,又想排埋一份去买黎食,因为我之前系台湾都有食过,真系好好食,重点系依家唔洗飞去台湾,就已经有得食唉,说好的减肥呢?佢好似车仔面咁,有张纸俾你拣自己想食咩,酱汁都可以因应自己既合味选择 ,哈哈老套都要讲 :有辣有唔辣。我同男朋友2个人就嗌左B餐 - 即系半只手撕鸡 +3个自选配菜 +招牌洋葱唔知系咪佢地新开同多人买既关系,我地都等左差唔多成十分钟。望落都好大份,其实2个人黎讲,呢度既份量可以话当做一份小食,食完都唔会话好多。虽然点餐纸话半只鸡,但我个人真系觉得无咁多,但D鸡肉肉质都算系滑身。而配料我地就拣左皮蛋、黑木耳同莲藕。皮蛋味道正常,而黑木耳同莲藕都系爽口。而佢地酱汁相比系台湾系无咁浓味同辣。我个人比较重口味,都加左蒜同葱,选择左中辣。但就算选择左中辣,辣度都系偏少。下次有机会要试试大辣。而环境方面比较尴尬,因为呢间店铺位于地下层,附近店铺系卖文具、日用品、衣服等等,企系度食好似好古怪,哈哈,因为3楼个度有一条 '美食街',好多途人都会企定定一齐陪你食野,但系呢间铺头买完野食就得你自己一个企系度食。哈哈
唉,说好的减肥呢?