2021-07-27
台湾过江龙大约6:30入座餐厅已经坐咗一半,侍应服务态度真系非常好!我地未食过嘅关系,侍应为我地讲解汤底,汤底系每位计,麻辣汤底里面的鸭血和豆腐系无限任refill;酸菜白肉汤底的酸菜也是无限任refill。我地叫咗双并汤底,其间店员每隔一阵就主动问我地要唔要refill鸭血豆腐或酸菜,非常贴心。两个汤底我最爱麻辣锅,饮一啖就知咩叫真材实料,除咗有麻辣味,仲有好香的花椒味,𠮶种辣唔系一味辣死人,而系辣得嚟香气会回荡口中。食到一半觉得唔够辣,仲可以叫店员加辣汤𠻹。酸菜白肉比较清淡,白肉份量不多,酸菜清甜开胃,食多啲都唔会济。配料我地叫咗老油条、羊肉卷、竹笙同埋新竹米粉。由于鸭血可以不停任refill,我地食咗好多转;虽然系任fill,但质素绝对高质,鸭血预先煮好索满麻辣汤汁味,入口滑溜够嫩,唔会一夹就散。豆腐仲正,索晒汁咁食,里面好软滑,食一件就会停唔到口。老油条系台湾直送,口感比起香港嘅油炸鬼实啲,口感再丰富啲。完全无油溢味👍🏻建议浸落汤耐少少,等整嚿老油条浸满汁先食。整体嚟讲今餐好满意,有90分👏🏻
整体嚟讲今餐好满意,有90分👏🏻