2022-09-28 71 浏览
🌞来自台湾的「鲜芋仙」甜品篇~~~~*﹉◇﹊◆﹉*﹊◇﹊◆﹉**﹉◆﹊◇◇﹉香港的甜品种类非常多元,一间香港甜品店的甜品每日吃一种,可以吃成个月都唔会重复🤣但系台湾甜品种类虽少但却又其中的奥妙,而鲜芋仙在香港算是杀出重围,是另类的排队名店呢!😋😋😋今日嗌咗👇👇👇1.经典豆花系列的「六号豆花」配料除咗本身的豆花之外,还有粉条+粉粿,可以选择糖水或豆浆汤底,因为本身有豆花了,今次就选择糖水汤底,另外小编加咗芋圆只要+6蚊就得架喇,豆花本身绵密中带少少扎实嘅口感,豆味中等(小编本身不喜豆味太重,所以觉得很好)吃得出台式豆花的口味,粉条和粉粿就是台湾地道嘅甜品配料,口感烟韧,但系本身冇乜味所有一定要加在糖水或耶饮入面。环境:🐽🐽🐽🐽食物:🐽🐽🐽🐽价格:🐽🐽🐽🐽
🌞来自台湾的「鲜芋仙」甜品篇~~~~
*﹉◇﹊◆﹉*﹊◇﹊◆﹉**﹉◆﹊◇◇﹉
😋😋😋今日嗌咗👇👇👇
1.经典豆花系列的「六号豆花」
环境:🐽🐽🐽🐽
食物:🐽🐽🐽🐽