2020-03-07
观塘区真系越来越多好野食🤤今次试下阿元, 7点左右到, 好好彩唔洗等位, 上菜速度都好快手好快有野食落肚🤰🏻<鲁肉饭>鲁肉够哂香, 比较系台湾夜市食到既鲁肉饭, 呢碗味道上差唔多, 食落冇咁油腻但会少啲猪油香🐖呢碗份量少, 一个人食一碗唔够饱(除非你真系好细食啦, 咁我都冇野好讲😂🤷🏻♀️)<爆蛋鸡肉饭>well~ 冇爆蛋因为蛋浆唔多😂鸡肉调味唔错, 加埋雪菜, 成个饭好香👍🏻<塩酥鸡>好似系食肉兽必叫?!🐻刚炸起黎热辣辣上碟唔会唔好食👍🏻<芋泥蛋黄卷>见到食评明明有蛋饼但揾哂成张点餐纸都冇🧐谂住蛋黄卷都差唔多, 点知...😅芋泥好饱满, 入面同出面都有蛋黄碎, 但食落冇咩蛋黄味, 可能芋泥太抢fo (?!)<九份芋圆>芋圆提供冷&温选择, 但冷原来系加冰🧊沟淡左啲花奶添🍼仙草比较碎, 个人比较钟意一旧仙草冻大啖大啖加埋花奶食会正啲😉三色芋圆: 芋头, 紫薯, 蕃薯三只都好好食够哂咬口😬<冬瓜茶><冬瓜柠檬>柠檬味会重啲, 所以成杯野好fresh, 岩哂食完油腻野煎炸野同芋泥
<鲁肉饭>
<爆蛋鸡肉饭>
<塩酥鸡>
好似系食肉兽必叫?!🐻刚炸起黎热辣辣上碟唔会唔好食👍🏻
<芋泥蛋黄卷>
<九份芋圆>
<冬瓜茶>
<冬瓜柠檬>
柠檬味会重啲, 所以成杯野好fresh, 岩哂食完油腻野煎炸野同芋泥之后饮😂
个人认为阿元既饭几好食, 不过份量偏少~🍚不过都因为咁先可以试多啲小食👍🏻