2019-07-17 144 浏览
今日同朋友去左尖沙咀行街,行到差唔多好肚饿,就系附近揾野食,见到有间台湾面店好多人排队,就去排下,因为好似几好食。由于好多人所以都等左一阵,入到去装修好有台式老店感觉,都系有木既枱同坐位。我地就想每样食小小,所以就叫左好多小食,有我最爱既皮蛋豆腐,卤水猪脚,甜不辣,同手拍青瓜。而主食就叫左最出名红烧牛肉面,阿宏葱油拌面同卤肉饭。上菜速度非常有效率,好快就到齐晒。其实每款份量好适中,好适合女仔每样都食到。我既首选系红烧牛肉面,汤底超浓,牛肉好软,但其他面款好快卖哂,所以只能叫幼面但都好食,下次再来好想试下刀削面。仲有个卤肉饭,但一点都唔油腻食好多碗都得。另外最推介系甜不辣,好有口感好弹牙,加埋酸酸甜甜酱汁好正。另外仲叫左野饮,佢个石榴汁虽然系罐装,但个味道好好。而仲有配冬瓜茶就系即冲,味道好适中不太甜。下次都想再来试其他面款。不过希望可以唔洗等咁耐啦

红烧牛肉面

仲有个卤肉饭,但一点都唔油腻食好多碗都得。
另外最推介系甜不辣,好有口感好弹牙,加埋酸酸甜甜酱汁好正。
下次都想再来试其他面款。不过希望可以唔洗等咁耐啦

2019-07-11
红烧牛肉面