旺角朗豪坊餐厅众多,而且换餐厅既速度都唔慢。呢间灯笼卤味,见佢都开左一段时间,台湾未排得到去,就番食个卤味回味下先😆😆首先叫左份酸梅粉炸地瓜条。地瓜条外皮炸得金黄酥脆,入面软糯香甜搭配上酸梅粉的微酸同微甜,系有令人爱不释手既感觉,食完一条又一条。做开胃菜定小食都唔错。一个人食热气,同人share就岩哂👍🏻跟住系细份卤肉饭。话细份其实都唔算,毕到拱起既饭再淋上卤肉汁🤤🤤一开始仲觉得汁唔够,但食落就岩岩好😊因为饭周围条边都淋到卤肉汁。卤肉咸香,卤汁勾芡送饭一流。跟住系主角卤味拼盘,我地叫左牛肚、猪大肠、百页豆腐、甜不辣,再加个王子面😍😍卤牛肚和卤猪大肠都卤得够林,同时仲有烟韧爽弹既口感。百页豆腐就软绵绵得黎有少少弹牙,吸收左卤汁,就带有卤汁的香气甜不辣有惊喜,入口偏软,但咬落都系烟烟韧韧,最紧要系有平时甜不辣冇既鱼肉香味。王子面包埋个底,perfect👍🏻👍🏻最后仲叫左碗芋圆配蕨饼。除左有芋圆地瓜圆同蕨饼,仲有黑糖珍珠红豆🫘成个组合有多样材料,所以丰富的口感。另外我地仲叫左杯茉香奶绿奶味浓郁,饮落有淡淡茉莉花香缠绕口中🥰钟意佢饮落唔甜,奶味偏重,有淡淡茶香😊整体黎讲,食物质素都唔错,卤味既

一开始仲觉得汁唔够,但食落就岩岩好😊
因为饭周围条边都淋到卤肉汁。卤肉咸香,卤汁勾芡送饭一流。

成个组合有多样材料,所以丰富的口感。

另外我地仲叫左杯茉香奶绿

奶味浓郁,饮落有淡淡茉莉花香缠绕口中🥰
钟意佢饮落唔甜,奶味偏重,有淡淡茶香😊

整体黎讲,食物质素都唔错,卤味既味道地道,而且旺角朗豪坊够就脚。挂住台湾野既人,值得黎食下佢地既卤味。