2019-01-23 83 浏览
果日路过元朗广场,发现原来台湾大热既软欧包店开左系度!见到生意好好,几乎冇咩包剩,所以我都即刻买左几个左边最大个既系脏脏之胖,右边粉红色系少女心之恋,最上面系呢间舖招牌既爆浆珍奶包全部都非常吸引!爆浆珍奶包松软的面包内里有茶味香浓既奶茶吉士酱,配上烟韧既珍珠,非常特别!吉士酱好细滑而且甜度刚刚好好好食!少女心之恋呢个欧包用了草莓干同朱古力碎,真系好适合少女,个名一d都冇改错酸酸甜甜好正!质感方面松软得黎又有咬口,好唔错!脏脏之胖呢个买比男友食既,佢话朱古力味好浓郁,可能因为外面有纯正可可粉,带有苦涩味反而令到不似普通甜包咁腻除左面包之外,原来仲有台式饮品饮。我见佢既茶真系系客人面前冲泡,感觉非常真材实料甜芝士奶盖极浓法式可可可可味道浓郁而且有少许苦涩,饮得出是用靓可可粉冲的,配上甜芝士奶盖真系好正!最惊喜系个奶盖味道同喜茶差不多,以后唔洗去排喜茶啦鲜醇芋头奶底部有芋头蓉,可惜芋头味不算浓郁。上面有大量cream,整杯饮品奶味好重,还可以其实因为d包好好食,所以我第二日又去左买黎做早餐雷神朱古力菠萝包般的酥脆外皮配上口感烟韧既包,内里仲有朱古力碎同核桃碎,多重口感而且味道配合得好好,系呢

全部都非常吸引!

爆浆珍奶包
好好食!
爆浆珍奶软欧

少女心之恋
酸酸甜甜好正!质感方面松软得黎又有咬口,好唔错!
少女心之恋

脏脏之胖
脏脏之胖

鲜醇芋头奶

其实因为d包好好食,所以我第二日又去左买黎做早餐

雷神朱古力
菠萝包般的酥脆外皮配上口感烟韧既包,内里仲有朱古力碎同核桃碎,多重口感而且味道配合得好好,系呢间面包店我暂时最钟意既面包

极浓乳酪
由三个细包痴埋一齐,每个入面都有一大旧乳酪cream cheese,有点over,太腻了。好钟意食芝士既人可以试下