築間幸福鍋物

JHUJIAN hotpot
2024-08-24 1506 浏览
今日同朋友过嚟旺角呢一边行街,咁啱就见到呢一间位于喺旺角新开嘅台湾打边炉,门面都装修得几靓,而且佢嘅餐牌都非常适合我同朋友嘅口味,决定入去试吓,餐牌非常多元化,而且我哋都可以拣到我哋钟意嘅嘢食,我哋就决定叫两个唔同嘅肉,然后大家一齐share! 餐厅外边就有自助嘅新鲜蔬菜亦都有唔同嘅丸,最特别之处系有佢自家制嘅墨鱼滑虾滑,呢两样嘢喺出边食都真系唔平,仲有自家制真系非常抌本!日本A5和牛锅,呢一个我哋拣咗一个套餐,餐厅既日本A5和牛系高级的和牛品种,待应放和牛上枱嘅卖相非常之靓,尤其是牛肉雪花部位,肉质亦细嫩、油花分布均匀,每个部位都好正,油香系口中有丰富嘅口感,牛味仲好够,出入口即化,口感十分浓郁,味道同日本嘅一模一样,正!我同朋友都十分满意佢嘅质素🤝佢嘅虾滑真系非常好食,仲见到每一只新鲜嘅虾,我同朋友都非常钟意,出边自助区,有非常多唔同种类嘅嘢食,除咗呢样之外我都有食到其他,蟹柳都系一个唔错嘅选择佢加埋本身嘅汤底非常好食,亦都提供新鲜嘅蔬菜,真系唔错!仲要系任食!松阪猪肉口感极佳,而且油花分布平均,松阪肉源自猪既颈部位置,位于猪颊同下巴连接处,咬起黎亦都非常有口感,再加埋汤底本身嘅味

松阪猪肉口感极佳,而且油花分布平均,松阪肉源自猪既颈部位置,位于猪颊同下巴连接处,咬起黎亦都非常有口感,再加埋汤底本身嘅味道非常好食,我同朋友都非常钟意,而且材料非常新鲜,食得出肉质有弹性!

凤梨冰茶都好好饮,夏天咁热最适合饮呢啲,正!