2024-03-14
嚟咗几次圆方都冇试过行到咁高行街,今日唔经唔觉行到5楼见有野食 - 台北俩伴就食起身第一餐😎环境阔落舒服有卡位红烧牛肉面配古早卤肉饭 $58Braised beef noodle soup with braised pork rice份量实饱饱,满一碗饭!红烧牛肉近牛展口感,唔会太硬既!古早卤肉饭就多肉,肥瘦刚好😏咸蛋黄芋泥酥 $46Salted egg yolk & taro mash cake睇紧蛋饼同埋佢芋泥酥之间谂咗阵,不过觉得乌丽酥喺食肆好少见,通常系当手信咁买!睇吓佢有咩特别😜 好特别,有系芋泥加少少糯米,好糯几几😝 好炸口🙂↔️!沙茶牛肉锅 $138Satay beef hotpot津白、冬菇、金菇、米雪糕、甜不辣、芋头贡丸、福州鱼丸、蛋饺、鹌鹑蛋同埋蜂巢豆腐。蛋饺好有肉料同夹沙茶煲!牛有四款,有牛筋、牛肚、牛丸同埋牛板腱。除咗牛丸同埋牛板腱,牛筋同牛丸都好香软,入口胶胶质nice!可以配珍珠米饭或者粉丝,甚至乎可以加$10改成王子面或者卤肉饭。我就拣咗粉丝,因为同黄子轩一样样,佢都会好吸汤。下午茶最开心系可以顺势配埋嘢饮!热饮同冻饮都有六款唔使加钱嘅,都已经有啱饮嘅!不
Satay beef hotpot
桂圆红枣茶
好足料既餐饮🥳 仲有玫瑰香香唔太甜!
古早冬瓜茶清热比桂圆红枣茶甜!
Okra with crab roe