2022-03-12
朋友之前推介 终于嚟 #惩罚 仲要撞啱 #下午茶 时间 1430-1730最开心系有我target咗嘅野拣😍甲 #大肠面线 (小)细细碗 好有台湾扫街嘅感觉够哂惹味 大肠够肥美兼入味推🙌🏼推🙌🏼推🙌🏼乙 #冬瓜柠檬杯size系平时饮台式饮品嘅中size 叫咗 #微糖 #微冰 甜度绝对刚刚好👍🏻甜中带酸 超开胃 #iloveit 推🙌🏼推🙌🏼推🙌🏼以上下午茶餐 $39难得出嚟 #惩罚黄店 又点会满足到我🤣🤣散叫多个 #超浓芋泥蛋饼 $40#好满足😋 芝士好足🤤芋泥虽然唔系爆浆咁🤣不过我觉得个比例好恰当蛋饼同芝士有几夹唔驶我多讲啦但芋泥带点甜得嚟 食得出 但又唔会觉得又甜又咸唔夹嘅感觉个蛋饼厚薄控制得好好👍🏻够薄又够蛋味 煎得又够香口得嚟有点脆推🙌🏼推🙌🏼推🙌🏼另外,蛋饼会连个酱汁一齐上 点咗个酱汁suppose 会惹味咗但可能呢款芋泥有点甜 所以我觉得唔点好啲Btw 要嚟多几次 试哂佢啲蛋饼🤤仲有牛肉面都好想试🤤🤤🤤#那简单却又幸福的味道 =====================#黄色经济圈 #yellow荃湾 #yellowtsuenwan #yellow台湾菜 #台湾菜在海外 #台
仲要撞啱 #下午茶 时间 1430-1730
最开心系有我target咗嘅野拣😍
甲 #大肠面线 (小)
细细碗 好有台湾扫街嘅感觉
不过我觉得个比例好恰当
蛋饼同芝士有几夹唔驶我多讲啦
但芋泥带点甜得嚟 食得出 但又唔会觉得又甜又咸唔夹嘅感觉
推🙌🏼推🙌🏼推🙌🏼
另外,蛋饼会连个酱汁一齐上
点咗个酱汁suppose 会惹味咗
但可能呢款芋泥有点甜 所以我觉得唔点好啲
Btw 要嚟多几次 试哂佢啲蛋饼🤤仲有牛肉面都好想试🤤🤤🤤
#那简单却又幸福的味道
=====================
#黄色经济圈 #yellow荃湾 #yellowtsuenwan #yellow台湾菜 #台湾菜在海外 #台湾小吃 #台湾菜 #台湾美食
#hker #hongkongfood #香港加油 #食好西😋 #互推互追互赞 #nofilter