2022-07-21
其实2-3年前同朋友食过一次,个时已经几有好感,食物质素唔错,性价比相比其他台式餐厅都算高!今次同朋友二访餐厅,试咗几款野食,味道都唔错! <九份芋圆> $32 配料颇多,包括芋圆&仙草冻&小珍珠, 芋圆几大粒&烟韧,但系整体黎讲都冇乜味,我只可以凭颜色不同分辨口味,但实际上都系一样🤦🏻♀️而且食完先发觉无上淡奶💦呢款真心唔推介<肉松芝士蛋饼> $35 比较偏向传统个种软皮蛋饼(唔系脆皮~),饀料足料,喺台湾食过嘅传味道🥰甜甜辣辣嘅辣椒酱好开胃,呢个价格真喺够晒亲民⭐️ <鲁肉饭> $33 鲁肉饭(细)既分量算几多!每一啖都可以食到油光满满的鲁肉👍🏻肥瘦均匀,肉汁香浓,甚至渗晒落啲米饭到,真系好适合送饭🤤🤤 <炸甜不辣拼盘> $35 炸甜不辣拼盘应该系以盐&胡椒作调味,食落味道咸香为主,鱼浆咬落都弹牙,整体不错! <蚵仔大肠面线> $40 蚵仔好肥美,而且几多粒,大肠爽口,面线唔会太稀,地道台湾味道🥳 总括而言,明白lunch time人比较多,进食速度都因此变得比较赶🥲非繁忙时间光顾应该会有更加
<肉松芝士蛋饼> $35
肉松芝士蛋饼
鲁肉饭
炸甜不辣拼盘
<蚵仔大肠面线> $40
蚵仔好肥美,而且几多粒,大肠爽口,面线唔会太稀,地道台湾味道🥳 总括而言,明白lunch time人比较多,进食速度都因此变得比较赶🥲非繁忙时间光顾应该会有更加好既体验🤣
炸甜不辣拼盘