2018-11-28
呢间古早味有好多唔同既野食,我睇Menu都睇得好兴奋因为太多野都好想食呀~~~餐厅里面都好有特色好多graffiti ,见到都好精神仲有试食区添🤤旁边仲有充满民族色彩既野卖呢本menu好厚,所以令到我好兴奋同时亦拣左好耐先拣到食咩(因为咩都想食)吻仔鱼炒苦瓜苦瓜唔系太苦,加上又爽爽地,好好味吻仔鱼类似鱼干的口感,不过唔会好硬,连埋苦瓜一齐食好match宜兰馅饼呢个煎饼好好食㖞个皮好薄,一咬开啲肉汁就系咁流出黎好juicy,加上里面既肉同菜比例好好,而且又唔肥腻古早树子咸凤梨蒸鲈鱼千万不要斋食凤梨,因为是咸的,我就系睇少左个咸字,一夹黎食就忍唔住要吐出黎不过整条鱼既味道好正肉质好软滑,咸凤梨遇上了鱼汁,原来系咁好味的炸红糟肉感觉有点似叉烧,比较干身,外层有南乳的味道,这个有点逊色手工综合芋圆不过芋圆没有想像中咁好食,唔够烟韧,但味道好好味,又唔太甜炸地瓜圆外层好薄既粉浆,所以好脆,简直是外脆内软食左咁多样野都系$420咋,真系好抵食
餐厅里面都好有特色好多graffiti ,见到都好精神
吻仔鱼炒苦瓜
宜兰馅饼
古早树子咸凤梨蒸鲈鱼
炸红糟肉
感觉有点似叉烧,比较干身,外层有南乳的味道,这个有点逊色
炸地瓜圆
外层好薄既粉浆,所以好脆,简直是外脆内软